Vreau sa ma las de fumat

Vreau sa ma las de fumat

Mesajde Skybax » Lun Ian 11, 2010 12:47 pm

Mda... vreau incerc sper sa si reusesc. Ideei? Am nevoie de ceva sustinere. De la inceputul anului am redus tigarile la 10 pe zi de la 30. De lunea viitoare vreau sa le reduc de tot. Sper sa si pot.
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Re: Vreau sa ma las de fumat

Mesajde Michelle » Lun Ian 11, 2010 1:04 pm

Felicitari pentru decizie!
Eu nu sunt fumatoare, insa am inteles ca majoritatea fumatorilor renunta brusc, asta e cea mai eficienta metoda...nu luam in calcul si varianta in care se lasa brusc de frica (dupa vizita medicala).
Daca ai vointa, eu cred ca se poate...am prieteni care s-au lasat brusc si au reusit...asa ca bafta multa!
Michelle

Mesajde Skybax » Lun Ian 11, 2010 1:23 pm

Brusc Brusc asa am zis si eu si bruscul asta a tinut de azi pana maine dimi ... cand primul lucru pe care l-am facut a fost sa fumez o tigara la cafea. Ca sa nu mai zic de momentele cand ma apuca toti dracii din diferite motive si atunci as fuma un pachet o data.
Skybax

Mesajde Leez » Mar Ian 12, 2010 12:14 am

Hmm.....eu nu sunt fumatoare, insa parintii si sora mea da. S-au decis sa se lase de fumat la inceputul anului trecut, brusc, asa cum zicea Michelle. Toate bune si frumoase. Au reusit, au renuntat la tabieturile lor (dimineata cafea cu tigara) si le-au inlocuit cu ceva mai sanatos: mic dejun.(uneori radeam de ei ca la ora 7 dimineata mancau ciorba :lol: ) Prietenii au sprijinit decizia lor si cand ne vizitau ieseau in balcon sa fumeze, sau chiar nu fumau deloc. Singurul inconvenient a fost timpul liber pe care inainte il umpleau cu o tigara, doua trei. Dupa ce s-a lasat de fumat, tata a inceput sa aiba preocupari casnice: spalat vase, aranjat chestii prin casa, dat cu aspiratorul sau muult conquiztador si presa si carti online. Mama, in schimb, a pus 10kg pe ea. Rontaia non stop. Nu ii ardea sa faca nimic prin casa ca nu mai putea sa ia pauza de tigara. Pofta de tigari a zis ca nu ii era si nu o deranja sa simta fum in preajma (multor oameni fie li se face rau fie nu mai pot de pofta). Toata nebunia a durat vreo 10 luni cand tata a avut un mic accident de masina si a fost atat de stresat incat singurul lucru pe care a stiut sa il faca in momentul ala a fost sa isi aprinda o tigara. Mama s-a reapucat treptat ca era nevoita sa isi schimbe garderoba o data pe luna :(
Asa ca, in concluzie, nu trebuie decat sa vrei sa renunti. Nu e nimic supraomenesc in asta. In schimb daca nu combini renuntatul asta cu o alimentatie buna si sport nu e foarte sanatos. Nu mori de cancer la plamani , in schimb mananci o tona de prostii care degenereaza in alte boli. Spor daca incerci! :D
Aaaa, si sora mea se rasplatea cu cate un mic premiu la fiecare saptamana rezistata fara tigari :D A mers!
Leez

Mesajde Skybax » Mar Ian 12, 2010 9:15 am

Mda si mie (pentru 10 tigari ce nu le mai fumez) imi vine sa rontai toate minunile dar ma multumesc cu seminte. Si asa sunt cu multe peste greutatea pe care ar trebui sa o am. De sapt viitoare ma apuc sa scot bicicleta eliptica de la naftalina. Poate asa tine.
Skybax

Mesajde Michelle » Mie Ian 20, 2010 12:29 pm

Cum merge treaba? Ai scos bicicleta?
Michelle

Mesajde Skybax » Mie Ian 20, 2010 1:42 pm

hm deci trebe sa schimba bannerul. luni nu am fumat deloc. apoi a venit sotul acasa si l=am vazut cu tigara in gura. a iesit cu scandal si scantei si am decis ca de lunea asta eu ma las si el macar nu mai fumeaza acasa sau in prezenta mea daca tot nu se poate lasa.
Skybax

Mesajde Michelle » Mie Ian 20, 2010 2:58 pm

:lol:
Poate il corupi si pe sot sa se lase...
Michelle

Mesajde Skybax » Joi Ian 21, 2010 7:19 am

Oricum trebuie sa il corup si pe el ca tuseste de nu mai poate. Si ce e mai rau .... in ultima perioada sforaie :oops:
Skybax

Mesajde bertescucristina » Mie Ian 27, 2010 11:54 am

Buna,

Eu sunt fumatoare ocazional, ca sa zic asa, in sensul ca nu sunt dependenta. Fumam la fostul loc de munca si in momentul in care am demisionat am decis sa nu mai fumez deloc...pana m-am angajat iar si incet incet am inceput iar sa fumez, insa doar la birou si asta atunci cand am timp. Logodnicul meu nu fumeaza deloc, asa ca acasa si in weekend imi este foarte usor sa nu "poftesc".

Sora mea era fumatoare dependenta pana intr-o zi cand a vazut mama o poza in care ea avea o tigara in mana, si desi mama stia ca fumeaza i-a fost atat de rusine incat a renuntat brusc si chiar i-a reusit. In ceea ce te priveste nu pot decat sa iti urez spor, si sa renunti in ritmul impus de organismul tau. Din cate stiu persoanele care fumeaza destul de mult se pot confrunta cu un sevraj intens, asa ca mai bine mergi din aproape in aproape.
bertescucristina

Următorul

Înapoi la Viata de zi cu zi