Hmm.....eu nu sunt fumatoare, insa parintii si sora mea da. S-au decis sa se lase de fumat la inceputul anului trecut, brusc, asa cum zicea Michelle. Toate bune si frumoase. Au reusit, au renuntat la tabieturile lor (dimineata cafea cu tigara) si le-au inlocuit cu ceva mai sanatos: mic dejun.(uneori radeam de ei ca la ora 7 dimineata mancau ciorba

) Prietenii au sprijinit decizia lor si cand ne vizitau ieseau in balcon sa fumeze, sau chiar nu fumau deloc. Singurul inconvenient a fost timpul liber pe care inainte il umpleau cu o tigara, doua trei. Dupa ce s-a lasat de fumat, tata a inceput sa aiba preocupari casnice: spalat vase, aranjat chestii prin casa, dat cu aspiratorul sau muult conquiztador si presa si carti online. Mama, in schimb, a pus 10kg pe ea. Rontaia non stop. Nu ii ardea sa faca nimic prin casa ca nu mai putea sa ia pauza de tigara. Pofta de tigari a zis ca nu ii era si nu o deranja sa simta fum in preajma (multor oameni fie li se face rau fie nu mai pot de pofta). Toata nebunia a durat vreo 10 luni cand tata a avut un mic accident de masina si a fost atat de stresat incat singurul lucru pe care a stiut sa il faca in momentul ala a fost sa isi aprinda o tigara. Mama s-a reapucat treptat ca era nevoita sa isi schimbe garderoba o data pe luna
Asa ca, in concluzie, nu trebuie decat sa vrei sa renunti. Nu e nimic supraomenesc in asta. In schimb daca nu combini renuntatul asta cu o alimentatie buna si sport nu e foarte sanatos. Nu mori de cancer la plamani , in schimb mananci o tona de prostii care degenereaza in alte boli. Spor daca incerci!

Aaaa, si sora mea se rasplatea cu cate un mic premiu la fiecare saptamana rezistata fara tigari

A mers!