Traducatoarele cu bebe

Traducatoarele cu bebe

Mesajde Skybax » Mar Noi 24, 2009 4:53 pm

As dori sa stiu de la colegele mele cum se impaca viata de traducator cu nopti nedormite si zile intregi in fata calculatorului cu un bebe mic care are atata nevoie de atentie.
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Re: Traducatoarele cu bebe

Mesajde Leena » Sâm Dec 05, 2009 6:12 pm

Skybax scrie:As dori sa stiu de la colegele mele cum se impaca viata de traducator cu nopti nedormite si zile intregi in fata calculatorului cu un bebe mic care are atata nevoie de atentie.

Se impaca de la greu in sus. Zilele intregi in fata calculatorului vor disparea ca prin farmec.

Situatia ideala este sa primesti ajutor, atat din partea sotului, cat si din partea unei bunici. Si nu atat la inceput, in primele 3 luni, sa zicem, cand nu vei lucra, pentru ca ai nevoie de timp sa-ti revii dupa nastere, indiferent de care este, naturala sau prin cezariana, si sa te obisnuiesti cu bebelusul si cu programul lui, cat mai apoi, cand vei dori sa iti reiei lucrul si cand vei vedea ca nu merg lucrurile cum vrei tu...

E destul de complicat, se acumuleaza oboseala si, uneori, chiar daca ai tot ajutorul, clachezi... Cel putin, eu asa am patit...

Nu vei mai avea un program bine definit, bebelusul te poate surprinde oricand cu schimbarea programului de masa, somn, joaca...

Timpul pentru tine si distractia ta se va reduce considerabil...

Dar supravietuiesti. :)
Leena

Mesajde Skybax » Lun Dec 07, 2009 9:35 am

Mama mi-e frica de treaba asta. Cred ca ii pun funda rosie si il trimit cu posta expres la mama.
Skybax

Mesajde Leena » Mar Dec 08, 2009 12:38 am

Skybax scrie:Mama mi-e frica de treaba asta. Cred ca ii pun funda rosie si il trimit cu posta expres la mama.

Eh...

Sunt zile si zile. Uite, la mine e 00:38 si am avut energie sa gatesc in intervalul orar 22-00... :)

Alta data, le-as fi lasat vraiste pe toate si m-as fi bagat in pat...

Ideea este ca ti se schimba tot programul, practic, viata in sine ti se schimba.
Leena

Mesajde Skybax » Mar Dec 08, 2009 8:08 am

hehe nu ca ar avea relevanta cu subiectul dar de Mos Neculai mi-am impus sa imi iau un pic de timp liber si sa gatesc ceva. Sotul meu saracul a crezut ca e Craciunul de am reusit sa gatesc si eu ceva. :D Of complicat
Skybax

Mesajde Leena » Mar Dec 08, 2009 2:23 pm

Sky, eu am avut si inca am probleme cu iesitul la plimbare cu copilul. Nu suporta, domnule, sa fie imbracat! Cand simte ca am depasit nivelul de body / ciorapi lungi sau pantaloni de corp, incepe circul... Inca acum e mai bine, cand avea vreo 3-4 luni, asa, era crunt... Cand terminam de-l imbracat, eram leoarca si eu, si el (ea, ca e fetita).

Sau ziua de azi: facut dus de dimineata copilului, dus in vecini, la bunici, eu sters praful, aspirat, facut ordine in camara, mers dupa copil, sa-i dau un iaurt, copilul isi varsa in cap o cana cu cafea, se mureaza de sus pana jos, eu luat copil, dezbracat, bagat in vana, al doilea dus, imbracat cu alt rand de haine, pregatit pentru somnul de amiaza... si... ma "trage de nas" un oarece miros... Dezbracat copilul, schimbat a treia oara (numai Pampersul de data asta), pus la culcare...
Leena

Mesajde Skybax » Mar Dec 08, 2009 2:29 pm

Doamne... sincer groaznic. Mie mi-e greu sa dau de mancare la pisica. Cred ca daca nu ar fi sotul ar muri si pisica la cat de grijulie sunt eu. Cred ca o sa mai aman un an planul de a face copil ca inca 2-3 povesti din astea si ma apuc sa :cry:
Skybax

Mesajde Leena » Mar Dec 08, 2009 2:38 pm

Skybax scrie:Doamne... sincer groaznic. Mie mi-e greu sa dau de mancare la pisica. Cred ca daca nu ar fi sotul ar muri si pisica la cat de grijulie sunt eu. Cred ca o sa mai aman un an planul de a face copil ca inca 2-3 povesti din astea si ma apuc sa :cry:

Ei, hai sa te mai si inveselesc...

Momentele nepretuite:

Primul zambet: in ziua in care n-a nascut
Prima gangureala: pe la 3 luni
Primul ras in hohote: dedicat tatalui ei
Primul cuvant: la inceput de septembrie: tata (spus "dada")
Primul stat in picioare fara sprijin: 20 noiembrie

Cu toate momentele tensionate, este o bucurie... E un copil haios, un copil care stie sa te antreneze in activitatile ei, un copil care ma cearta cand o cert, un copil care "se baga in seama" atunci cand ne vede pe noi discutand...
Leena

Înapoi la Viata de zi cu zi