de Leena » Dum Sep 05, 2010 2:21 pm
Referitor la celelalte contributii - Pensii, Sanatate, Somaj
La Sanatate am fost in 2007, mi se pare, si a fost de coma. Este birou separat pentru PFA, unde trebuie sa te pregatesti cu o droaie de acte, printre care: C.I. - original si copie; autorizatia de traducator - original si copie; certificatul de inregistrare fiscala - original si copie; extras de la Finante, cu veniturile realizate pana in prezent; declaratiile fiscale depuse la Finante, atat cele de impunere anticipata, cat si cele anuale - original si copie. Parca si ultimul act de studii, cu foaie matricola cu tot - original si copie. Plus, atentie mare, am mai spus-o, da' e de rasu'-plansu' - "copie dupa plicul in care ati primit declaratiile fiscale". Amu' asta nu cred ca se mai aplica, pentru ca declaratiile fiscale nu mai vin in plic acasa.
Se lua activitatea pe ultimii 5 ani, pentru cei care aveau 5 ani de munca, si durata corespunzatoare de munca, pentru ceilalti. Cine avea venituri 0 pentru un an, platea la salariul minim.
Nu aveam toate aceste acte la mine, ca nu stiam de ele, nici banii aferenti nu-i aveam, veneam de la 600 de km, a doua oara, plateam milioane pe drum, eram plina de nervi si am lasat-o-n... fasole de treaba, ca am zis ca eu nu mai am ce discuta cu tampitii, cand s-or destepta, m-or mai vedea pe acolo. Poate din 2011 incolo, cine stie.