Cat sa cer?

Discutii despre evolutia preturilor pentru traduceri scrise si oral in Romania si in strainatate

Cat sa cer?

Mesajde daredevil » Vin Ian 08, 2010 9:51 am

Cred ca multi/multe dintre noi au intampinat aceasta problema. Se iveste un job, un proiect in care nu ai posibilitatea sa comunici direct intr-un interviu cu angajatorul si ti se cere "pretul".
Recent am intalnit un anunt unde o firma internationala cauta project managers " no location" type, asa ca o sa-mi incerc norocul desi am putina experienta ca project manager in traduceri insa destula experienta in organizara unui birou si a personalului.
Problema mea este...cat sa cer?.....din moment ce compania ma intreaba acest lucru, si care ar fii mai avantajos contract sau freelance.
Daca va puteti da cu parearea as fii tare incantata ..poate ies si eu din dilema.
Multumesc anticipat!
daredevil

Re: Cat sa cer?

Mesajde Skybax » Dum Ian 10, 2010 9:42 am

Nu cred ca poate cineva sa iti spuna cat sa ceri. Depinde numai de tine ce te avantajeaza. Eu la firma la care am lucrat (nu ca traducator din pacate) am avut o perioada contract de munca si apoi am trecut pe contract de colaborare ca simteam ca au pus cu totul stapanire pe mine si ma considerau bunul lor personal.
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Mesajde Ella321 » Mie Ian 20, 2010 3:32 pm

Obiectiv vorbind, desi munca cea mai grea revine traducatorului, acesta primeste, de obicei, prea putin raportat la munca depusa. De aceea, consider ca ideal este sa nu se lucreze pe colaborari cu firme de traduceri, ci direct cu clientii ... insa, in lipsa unei "surse" de clienti, biroul de traduceri poate fi o alternativa ...si atunci intrevine compromisul. Biroul, evident, doreste sa iasa in castig si atunci trebuie negociat a.i. ambele parti sa fie multumite.

Cunostintele pe care le am in acest domeniu primesc de obicei 30-40% din pretul final practicat de firma, insa am cunoscut si persoane carora li s-a oferit si 60% din pretul final, cerut clientului, in functie de dificultatea materialului de tradus si de profesionalismul si seriozitatea traducatorului in cauza.
Ella321

Mesajde Skybax » Lun Apr 26, 2010 6:14 am

@daredevil cum a fost? ai reusit sa te angajezi ca PM?
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Înapoi la Preturi traduceri