Programe pentru diacritice

Programe pentru diacritice

Mesajde Ella321 » Sâm Dec 19, 2009 6:13 pm

Daca stie cineva un programel bun pentru diacritice romanesti si frantuzesti, o/il rog sa posteze un mesaj aici.

Ideal ar fi un programel care sa le insereze singur, in urma unei singure comenzi, dupa ce ai terminat documentul de tradus. E util mai ales in cazul deadline-urilor scurte cand numai de pus diacritice nu stai. [ Asta, desigur, daca nu te-ai obisnuit deja cu ele.]

Eu cunosc doar un singur program intitulat "AutoCorect" pentru diacriticele romanesti. In mare parte le insereaza, dar trebuie recitit documentul si corectat posibilele erori sau inserat diacriticele acolo unde acestea lipsesc.
Ella321

Re: Programe pentru diacritice

Mesajde Leena » Sâm Dec 19, 2009 10:20 pm

Ella321 scrie:Daca stie cineva un programel bun pentru diacritice romanesti si frantuzesti, o/il rog sa posteze un mesaj aici.

Ideal ar fi un programel care sa le insereze singur, in urma unei singure comenzi, dupa ce ai terminat documentul de tradus. E util mai ales in cazul deadline-urilor scurte cand numai de pus diacritice nu stai. [ Asta, desigur, daca nu te-ai obisnuit deja cu ele.]

Eu cunosc doar un singur program intitulat "AutoCorect" pentru diacriticele romanesti. In mare parte le insereaza, dar trebuie recitit documentul si corectat posibilele erori sau inserat diacriticele acolo unde acestea lipsesc.

N-am auzit de asa ceva, sincer. Eu imi setez tastatura pe romana sau pe franceza si scriu direct asa. Corectorul este activat pentru ambele limbi.

Sa inteleg ca nu esti inca obisnuita cu diacriticele? Noi nu aveam voie sa scriem fara diacritice in facultate. Ma refer la lucrarile realizate pe PC.
Leena

Mesajde Ella321 » Sâm Dec 19, 2009 11:56 pm

Leena scrie:
Ella321 scrie:Daca stie cineva un programel bun pentru diacritice romanesti si frantuzesti, o/il rog sa posteze un mesaj aici.

N-am auzit de asa ceva, sincer. Eu imi setez tastatura pe romana sau pe franceza si scriu direct asa. Corectorul este activat pentru ambele limbi.

Sa inteleg ca nu esti inca obisnuita cu diacriticele? Noi nu aveam voie sa scriem fara diacritice in facultate. Ma refer la lucrarile realizate pe PC.

Da, Leena, ai intuit bine. Nu m-am obisnuit inca cu diacriticile. Folosesc tastatura americana de fff multa vreme, iar cand vine vorba s-o setez pe RO sau FR, e un chin pentru mine. Locul tastelor este diferit...

Am incercat sa-mi creez shortcut-uri, degeaba! Tot greu merge.
Am incercat, de asemenea, sa-mi fac scheme cu tastatura in fr. sau cu cea in ro., dar sunt prea incomode.

Din punctul asta de vedere, nu-mi place sa traduc pe PC. Pe hartie merge rapid, dar sa stau sa copiez pe calculator ce am scris... nici nu vreau sa ma gandesc.
Ella321

Mesajde Skybax » Dum Dec 20, 2009 2:38 pm

Am inteles ce doresti. O sa caut si te anunt
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Mesajde bertescucristina » Mar Dec 22, 2009 3:03 pm

Buna Ella321,

Uite linkul asta http://srv.diacritice.com/. Din pacate nu pune diacriticele decat pentru limba romana. Sper ca iti fie de folos. Am facut o proba si mi s-a parut eficient.

Mult spor la toata lumea!
bertescucristina

Mesajde Skybax » Mar Dec 22, 2009 4:50 pm

Da ala l-am gasit si eu. Ella, din cate am inteles, vrea pentru limba franceza.
Skybax

Mesajde Skybax » Lun Dec 28, 2009 7:58 pm

http://www.accentcomposer.com/
Am gasit asta. Sa imi zici daca te ajuta. Mai caut.
Skybax

Mesajde Ella321 » Mie Ian 20, 2010 3:12 pm

Pentru cine mai are probleme cu diacriticile, de aicipoate descarca un driver de tastatura romaneasca [compatibil cu Windows XP] extrem de util.
Ella321

Mesajde Ella321 » Mie Ian 20, 2010 3:17 pm

Skybax scrie:http://www.accentcomposer.com/
Am gasit asta. Sa imi zici daca te ajuta. Mai caut.

Abia acum am vazut mesajul. Merci Skybax! ;) Chiar dc acum nu folosesc diacritice, pot spune ca am rezolvat mica mea problema :D cu driver-ul de aici. La indemana este in special varianta „Romanian (Programmers)".
Ella321

Mesajde Ella321 » Mie Ian 20, 2010 3:21 pm

E util programelul recomandat, merci inca o data. ;)

Daca gasesc ceva asemanator [tot ptr diacriticele frantuzesti], revin.
Ella321

Înapoi la Programe diverse