Facturi si chitante

Ce s-a mai intamplat nou pe piata de traduceri din Romania sau din strainatate

Re: Facturi si chitante

Mesajde Leena » Joi Ian 20, 2011 5:42 pm

Skybax scrie:Da e un prag de 35 000 euro si anul trecut a fost de 119 mii de lei ca euro era 3,7 parca. Acum nu stiu decat in euro cat e habar nu am la cat s-a stabilit cursul pe anul asta. Daca anul trecut ai facut mai putin de atat (facturi emise de tine) atunci nu platesti TVA.
Pentru tine si pentru noi in general e mai bine sa nu fii platitor de TVA. Eu colaborez cu unele birouri si nu cred ca ar da X lei pagina + 25% TVA. Prefer sa ma mentin in limite.

Idem. 35.000 EUR? Mult. Ca venit anual. Pentru mine, cel putin.

Multumesc, Sky!
Leena

Mesajde Leena » Mie Aug 31, 2011 4:44 pm

Am luat acum de la o librarie facturier si chitantier, dintr-alea mici, au costat f. putin.

Intrebare: cum le numerotez? Pe amandoua?

Pot sa scriu, de exemplu, pe chitantier: seria A, nr. 0001 si pe facturier, seria B, nr. 0001?
Leena

Mesajde Skybax » Lun Sep 05, 2011 9:54 am

Eu la facturi cam zis PT 001 de exemplu si la chitante CH 001. Chiar nu conteaza cum le zici, ideea e sa ai o fisa pe calculator unde sa le tii evidenta: factura XX 1 cu suma din data catre firma achitat prin transfer sau cu CH YY.
O sa iti ceara astia de la finante. Si oricum e mai simplu si pentru tine
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Mesajde Leena » Joi Sep 15, 2011 2:54 pm

Skybax scrie:Eu la facturi cam zis PT 001 de exemplu si la chitante CH 001. Chiar nu conteaza cum le zici, ideea e sa ai o fisa pe calculator unde sa le tii evidenta: factura XX 1 cu suma din data catre firma achitat prin transfer sau cu CH YY.
O sa iti ceara astia de la finante. Si oricum e mai simplu si pentru tine

Rezolvat, Sky, asa cum spui, multumesc!
Leena

Anterior

Înapoi la Piata de traduceri