Cum este vazut traducatorul

Intrebari si raspunsuri, opinii despre traduceri, termeni si tot ceea ce va mai trece prin cap legat de traduceri

Cum este vazut traducatorul

Mesajde Skybax » Vin Dec 04, 2009 9:06 am

Dupa cum spuneam pe alt topic am vazut multe anunturi in care traducatorul este confundat cu secretara sau mai la moda cu asistentul manager.
Nu vreau sa fie ca un anume domn de la o anumita asa zisa asociatie profesionala dar este chiar deranjant.
Hartiile ce sunt de facut in munca de traduceri le fac pentru ca trebuiesc facut dar de aici si pana la a face cafele si aduce alune in sedinte deja e prea de tot.
Pe mine una ma deranjeaza asocierea foarte tare.
Voi ce parere aveti?
Cum este vazut traducatorul in societatea de astazi din Romania?
Ce statut are el?
Ce imbunatatiri pot fi aduse?
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Re: Cum este vazut traducatorul

Mesajde Leena » Vin Dec 04, 2009 10:33 am

Skybax scrie:Dupa cum spuneam pe alt topic am vazut multe anunturi in care traducatorul este confundat cu secretara sau mai la moda cu asistentul manager.
Nu vreau sa fie ca un anume domn de la o anumita asa zisa asociatie profesionala dar este chiar deranjant.
Hartiile ce sunt de facut in munca de traduceri le fac pentru ca trebuiesc facut dar de aici si pana la a face cafele si aduce alune in sedinte deja e prea de tot.
Pe mine una ma deranjeaza asocierea foarte tare.
Voi ce parere aveti?
Cum este vazut traducatorul in societatea de astazi din Romania?
Ce statut are el?
Ce imbunatatiri pot fi aduse?

Pe vremea cand eram mai slaba, mai volubila si paream mai copila (adica pe la 23, 24 de ani, asa), am fost "confundata" inclusiv cu o micuta... amanta... Respectiv, mi s-a spus "sa-ti aduci si pijamalele, ca dormi aici"... :?
Leena

Mesajde Skybax » Vin Dec 04, 2009 10:39 am

Valeu, asta consider ca e mult mai grav decat trebusoara cu secretara si mai ales pentru ca se intampla in multe domenii nu numai aici.
Skybax

Mesajde Leena » Vin Dec 04, 2009 10:42 am

Skybax scrie:Valeu, asta consider ca e mult mai grav decat trebusoara cu secretara si mai ales pentru ca se intampla in multe domenii nu numai aici.

Eu am crezut ca glumeste, dar cand a inceput cu pupaturile baloase, m-am "tirat"...
Leena

Mesajde Skybax » Vin Dec 04, 2009 10:48 am

Foarte aiurea moment. Unii au impresia ca pentru un job o femeie e dispusa la orice.
Skybax

Mesajde Leena » Vin Dec 04, 2009 11:32 am

Skybax scrie:Foarte aiurea moment. Unii au impresia ca pentru un job o femeie e dispusa la orice.

Faza este ca nu toate stim reactiona prompt in astfel de situatii. Pe mine ma uimesc intr-atat tupeul si "logica" din spatele unui asemenea gest, ca, pe moment, raman "tablou" si nu-mi vine sa cred... Cred ca am pe fata si o expresie tampa, care "suna" a incurajare...
Leena

Mesajde Alina » Vin Dec 04, 2009 1:24 pm

Eu am lucrat ca asistent manager pentru un francez in Bucuresti care ma considera fiica pe care nu a avut-o niciodata, nici vorba de altceva. Jobul meu presupunea pe langa munca de birou cu hartogaraia, participare si aranjare de intalniri, insotiri la diverse institutii, interpretariat foarte mult cu aceste ocazii si traduceri scrise.
Se poate si altfel si cu multa seriozitate si implinire profesionala.
Alina

Mesajde Skybax » Vin Dec 04, 2009 1:26 pm

imi pare chiar bine sa aud ca exista si oameni care au/au avut un job in domeniul acesta care sa le aduca impliniri si experiente placute.
Skybax

Mesajde Alina » Vin Dec 04, 2009 4:43 pm

Norocul a fost ca am lucrat doar cu straini, desi nici cu acestia nu se poate baga mereu mana in foc, daca as fi avut un sef roman probabil ar fi existat cel putin aluzii; si asta indiferent de aspect, probabil e o practica impamantenita care nu poate fi schimbata usor
Alina

Mesajde bertescucristina » Mie Ian 27, 2010 3:18 pm

Citeam ceea ce ati mai scris voi pe aici si imi aminteam ca nu cu mult timp in urma am fost angajata la o multinationala (nu ca traducator si nici ca secretara)...si unul dintre manageri isi permitea cam orice, inclusiv ramarci ca:"Sunt blonde si nu stiu a scrie, ar trebuie sa vina la fuste scurte macar sa ne mai bucure ochiul..." Am tacut cat am tacut, la un moment dat i-am zis in fata nu numai ca e o nesimtire ci si ca are un comportament neadecvat si neprofesionist. Pana la urma am scos regulamentul de ordine interna de la naftalina si am cerut sedinta cu el si sefa mea directa (asta spre surprinderea tuturor, care nu am inteles de ce inghiteau asa ceva). Credeti ca s-a linistit? As! In fine, ideea este ca nu numai eu eram supusa acestui comportament, dar fiind cea care avea gura mai mare ajungeam acasa si ma asezam in hol pe jos, plangeam vreo 5 minute si dupa aia ma duceam sa pap ceva...E drept ca sunt tinerica, si poate am statura unui copil, dar nu sunt chiar atat de necoapta...Personal nu am putut nicodata sa trec peste aceste nedreptati! Acum am schimbat locul de munca si ma bucur de fericirea de a fi traducator, si cel mai important sunt apreciata pentru ceea ce fac!

Gata, m-am eliberat de frustrari! :lol:
bertescucristina

Înapoi la Unde/Cum/Cine/Ce