Vreau sa ma las de fumat

Re: Vreau sa ma las de fumat

Mesajde Skybax » Lun Iun 21, 2010 7:53 pm

Mamy meu a fumat in primele 3 luni de sarcina (care se zice ca sunt critice) si asta pentru ca efectiv nu si-a dat seama ca e insarcinata (din diverse motive solide) si lumea zice ca eu am iesit cel putin ok :)
Eu zic ca sunt cu capu' dar ma rog.
Btw eu nu mai fumez de o saptamana dar am inlocuit tigara normala cu Tigara electronica. Am pus si link si e ok. Mi-am lua cele mai slabe si mai pufai cand ma apuca dorul de tigara :roll:
Sa speram ca va fi bine si in continuare si nu ucid pe cineva
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Mesajde Leena » Joi Iul 01, 2010 2:45 pm

calinutza scrie:azi dimineata am descoperit ca sunt graviduta... am inlemnit cand am vazut doua liniute roz bonbon pe bat. primul gand care m-a trasnit a fost ca trebuie sa ma las de fumat. problema este ca sunt fumatoare de 10 ani. am tot cautat pe net pareri despre tigari si sarcina. am gasit tot felul de pareri. si pro si contra. stiu ca cel mai bine teoretic ar fi sa ma las, dar dupa 10 ani de tutun alegerea ar fi mai mult una psihica. organismul meu este imbalsamat cu nicotina si celelalte. as vrea totusi sa aflu si parerea altor mamici (FUMATOARE) despre chestia asta. subliniez fumatoare pentru ca pe toate forumurile pe care am intrat isi exprimau nemultumirea numai mamicile care nu avut tangente cu tutunul o viata si nu stiu ce inseamna sa fii fumatoare si sa fii apoi si graviduta. astept sugestii, pareri... sunt la primul bebel si sunt total paralela. am citit multe, dar cred ca cele mai bune idei ti le poate da cineva care a trebuit sa treaca prin asta.

calinutza, mama mea este fumatoare din liceu sau cel tarziu facultate. Cu mine nu a fumat, din cate stiu, cu fratele meu, da, desi nu atat de mult ca inainte.

Ce am auzit este ca este posibil sa ai un copil mai agitat, mai plin de energie. Cu fratele meu s-a verificat, in primii ani de viata, pana a intrat la scoala, era ca argintu' viu.

Riscuri ar fi, cred ca le cunosti, dar NU inseamna ca se vor manifesta MUSAI.

Daca treci pe varianta light, te ajuta?

Si pregateste-te sa renunti si la cele 8 ore de munca (traduceri), daca erai pe asa program. Daca prinzi 4 ore legate, sa zici mersi! si sa fii super-multumita.

In rest, sarcina usoara, nastere fara probleme si vezi cu spagile cum o sa fie!
Leena

Mesajde calinutza » Joi Iul 01, 2010 3:01 pm

draga leena

trebuie sa iti spun ca mi-a prins foarte bine mesajul tau. nu stiu de ce, dar mi-a picat bine. am schimbat deja tigarile. am luat dintre cele mai slabe posibile de pe piata si comparativ cu ce fumam in mod normal ma refer la raportul de nictoina, gudron si alte substante nocive), la cat fum acum sa zic ca ar echivala cu 2-3 tigarete normale pe zi (gen winston lights).

in ceea ce priveste programul de munca... ei bine, chiar daca as vrea sa lucrez ca si pana acum nu mai pot. programul meu normal de lucru incepea la 6 dimi si se incheia... cand dadea Domnul. acum... incep la 6, asta a ramas, dar pe la 10-11 deja imi cade capul pe tastatura. iau o pauza si incerc sa reiau dupa-amiaza. asta si pentru ca am redus substantial cantitatea de cafea bauta zilnic.

chiar am sa tin la curent mamicile curioase cu evolutia sarcinii in conditiile in care sunt o gravidela fumatoare (nu inraita, dar fumatoare)

iti multumesc pentru mesaj si pentru urari. numai bine
English Sworn Translator - Assistant Manager Publitrad
calinutza

Mesajde Leena » Joi Iul 08, 2010 4:09 pm

calinutza scrie:draga leena

trebuie sa iti spun ca mi-a prins foarte bine mesajul tau. nu stiu de ce, dar mi-a picat bine. am schimbat deja tigarile. am luat dintre cele mai slabe posibile de pe piata si comparativ cu ce fumam in mod normal ma refer la raportul de nictoina, gudron si alte substante nocive), la cat fum acum sa zic ca ar echivala cu 2-3 tigarete normale pe zi (gen winston lights).

in ceea ce priveste programul de munca... ei bine, chiar daca as vrea sa lucrez ca si pana acum nu mai pot. programul meu normal de lucru incepea la 6 dimi si se incheia... cand dadea Domnul. acum... incep la 6, asta a ramas, dar pe la 10-11 deja imi cade capul pe tastatura. iau o pauza si incerc sa reiau dupa-amiaza. asta si pentru ca am redus substantial cantitatea de cafea bauta zilnic.

chiar am sa tin la curent mamicile curioase cu evolutia sarcinii in conditiile in care sunt o gravidela fumatoare (nu inraita, dar fumatoare)

iti multumesc pentru mesaj si pentru urari. numai bine

Mi se pare ca mama mea fumeaza acum Winston Lights... Cafea nu mai bea de multa vreme...

Ar mai fi o faza, cand te vrei prezenta pentru prima oara la control, pentru a fi luata in evidenta de un medic ginecolog, sa ii spui din start ca esti fumatoare. In functie de reactia lui, il schimbi sau nu. Adica, un medic deschis la minte va fi de acord sa discute cu tine despre sarcina fara sa iti arunce, din start, cuvintele "aaa, nu e bine, dauneaza copilului, lasati-va, doamna". De parca te-ai putea lasa de azi pe maine. Iti trebuie vointa si, chiar si asa, daca fortezi, corpul iti va transmite niste semnale de sa te termine. Asa ca, un medic bun poate fi un sprijin.
Leena

Mesajde calinutza » Mar Oct 26, 2010 12:22 pm

promisesem sa va tin la curetn cu evolutia lu BB fara sa ma las de fumat...
ei bine, nu m-am lasat de fumat ci am mai redus din cantitate si am schimbat brandul...
de atunci au trecut cateva luni, 4 eco si controale la nenea doctorul si ghiciti ce: BB este foarte bine merci, se misca, danseaza si urca scarile odata cu mine (serios acum, are o problema cu scarile... da din picioare de fiecare data cand urc...). toate bune deocamdata...

a, si leena, am trecut printr-o faza foarte tare acum o luna la penultimul control... iesisem de la eco, eram cu sotul... luaseram o cafea de la automatul din clinica si ne-am dus la locul de fumat sa bem o gura de cafea... si ghici cine iese pe usa din dos chiar cand trageam eu mai cu nesat din tigara... nenea doctorul!!! ideea e ca nu a zis nimic... deci probabil ca nu este un incuiat din ala care vede numa alb si negru. nici nu ar trebui in conditiile in care omul e umblat prin lume...

oricum, deocamdata nu sunt motive de ingrijorare. eu sunt bine, BB e bine si creste pe zi ce trece (de nu-mi vine sa cred cat m-am umflat in ultima luna numa). ramane de vazut ce o sa fie cand vine pe lume. si daca da domnul sa fie sanatos si bine si cum trebuie, demolez eu toate miturile legate de tutun si alte minuni din astea... din timpul sarcinii... la fel s-a spus si despre sex ca nu prea ar fi bine in timpul sarcinii si... surpriza... mai nou cica e benefic... la fel s-a spus si despre animale si BB mic ca sunt absolut incompatibile si mai nou... again surpriza... de fapt e chiar bine.... si tot asa...

cine stie, poate peste 20 de ani or sa spuna si despre tutun ca antreneaza inima copilului si o face mai puternica sau cine stie ce alte nebunii...

ramane sa mai scriu peste cine stie cat timp... cand l-oi avea... pana atunci, toate bune si BBi frumosi si sanatosi
calinutza

Mesajde Leena » Vin Oct 29, 2010 1:02 pm

@calinutza, succes!

Referitor la BB si sex: mit demontat si de mine. Cu mentiunea ca, daca esti deja in ultima luna de sarcina si mai ai 1-2 saptamani pana sa nasti, o partida de sex iti poate declansa nasterea... Chestie verificata de o colega de salon... :D

Referitor la BB si animale: cu stres am stat si eu, sa stii. Dar... Am avut un iepuras, acum avem o pisica. BB nu mai e chiar BB, ca are aproape 2 ani. Se impaca f. bine cu animalele. Si stam la bloc.
Leena

Mesajde calinutza » Lun Dec 20, 2010 6:28 pm

au mai trecut doua luni cu BB in burtica si cu vesnica tigara si cafeaua (numai de dimineata cafeaua, ce-i drept). doua luni in care BB a crescut 1300g... acum are 1700 g si mai creste. e intreg, fara defecte si perfect sanatos. la fel si eu... BB e atat de sanatos incat creste intr-un ritm de s-a speriat si domnul doctor la ultimul control. e mai mare decat ar trebui si, dupa cum am aflat, nu va fi un copil mic. deocamdata totul este inca bine. mai sunt 2 luni cel mult mult si BB va ajunge si el in lumea noastra si in viata mea. abia atunci voi putea da un verdict final daca a fost afectat iremediabil de tutun sau nu. momentan, pana la proba contrarie, conteaza mai mult intregul regim si stil de viata decat faptul ca fumezi ca viitoare mamica. noroc de alte viitoare mamici fumatoare care au trecut prin experienta asta si au avut de facut o recomandare pe care o dau si eu mai departe ca nu costa nimic: vitamina C. cat mai multa, cica reduce semnificativ efectele tutunului asupra organismului si, de aici asupra lui BB. slava domnului ca exista atatea citrice pe piata ca am reusit si eu sa diger vitamina C sa imi ajunga.
mai vreau sa ma las de fumat? da, vreau, dar nu destul de mult... ce mai fac eu dimineata cand ma trezesc? cu cine mai bea sotul meu cafeaua si, daca chiar ma las de fumat, sub ce pretext mai iau eu 5 minute pauza ca sa-mi dezmortesc oasele indoite si turtite de atata stat in fata calculatorului? pacatoasa activitate, dar ce sa-i faci? cine stie, cunoaste. nu?
calinutza

Mesajde Skybax » Mar Dec 21, 2010 9:44 am

Oh si inca cat de bine. Daca nu ar fi vesnica pauza de tigara as prinde radacini pe sigur .... :D
Cica se scumpesc :cry: iar si iar ... dar parca mai mult ma doare de litrul de benzina :evil:
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Mesajde calinutza » Lun Feb 28, 2011 11:02 am

am revenit. de data asta ca proaspata mamica. BB meu are deja doua saptamani si 3 zile. am trecut peste teama ca va iesi defect din cauza tigarilor. este intreg, sanatos, fara defecte, vede, aude si mai nou plange. a luat nota 10 la nastere, deci e bine. medicul a spus ca este vanjos, fortos... si nervos de mic. nervos in sensul bun al cuvantului. deci... nu numai tigarile "ajuta" la o sarcina cu probleme, ci intregul regim de viata. sarcina mea a evoluat impecabil, mai ales fiind la prima sarcina. travaliul a durat numai 4 ore, BB a iesit catapultat, si acum suntem acasa si ne certam in fiecare zi. avem o viata inainte.
nu zic ca e bine sa fumezi cand esti gravida. nu e bine sa fumezi deloc, daca se poate, dar daca totusi fumezi nu e cazul sa intri in panica. e suficient sa iti iei cateva masuri care sa te protejeze pe tine si pe BB si totul va fi bine.
ramane acum sa vedem cum se vor intelege BB si pisi. deocamdata pisi fuge de BB, deci toate bune.
cam asta a fost odiseea sarcinii mele. nu s-a intamplat nimic rau. trebuie sa fug. BB are colici.
succes tuturor mamicilor sau viitoarelor mamici si sper ca parerea mea va ajuta si alte femei.
calinutza

Mesajde Leena » Lun Feb 28, 2011 11:43 pm

calinutza scrie:am revenit. de data asta ca proaspata mamica. BB meu are deja doua saptamani si 3 zile. am trecut peste teama ca va iesi defect din cauza tigarilor. este intreg, sanatos, fara defecte, vede, aude si mai nou plange. a luat nota 10 la nastere, deci e bine. medicul a spus ca este vanjos, fortos... si nervos de mic. nervos in sensul bun al cuvantului. deci... nu numai tigarile "ajuta" la o sarcina cu probleme, ci intregul regim de viata. sarcina mea a evoluat impecabil, mai ales fiind la prima sarcina. travaliul a durat numai 4 ore, BB a iesit catapultat, si acum suntem acasa si ne certam in fiecare zi. avem o viata inainte.
nu zic ca e bine sa fumezi cand esti gravida. nu e bine sa fumezi deloc, daca se poate, dar daca totusi fumezi nu e cazul sa intri in panica. e suficient sa iti iei cateva masuri care sa te protejeze pe tine si pe BB si totul va fi bine.
ramane acum sa vedem cum se vor intelege BB si pisi. deocamdata pisi fuge de BB, deci toate bune.
cam asta a fost odiseea sarcinii mele. nu s-a intamplat nimic rau. trebuie sa fug. BB are colici.
succes tuturor mamicilor sau viitoarelor mamici si sper ca parerea mea va ajuta si alte femei.

Sa-ti traiasca bebelusul, sa se bucure de sanatate si tu sa fii implinita!
Leena

Anterior

Înapoi la Viata de zi cu zi