Unde si cum putem gasi clienti noi

Intrebari si raspunsuri, opinii despre traduceri, termeni si tot ceea ce va mai trece prin cap legat de traduceri

Unde si cum putem gasi clienti noi

Mesajde Skybax » Joi Dec 03, 2009 10:07 pm

Metode? Unde se ascund? Cum ii putem gasi? Cum ii putem aborda?
Aici nu ma refer la colaborari cu birourile de traduceri ci la acei mult doriti clienti directi
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Re: Unde si cum putem gasi clienti noi

Mesajde Alina » Vin Dec 04, 2009 1:08 am

E greu sa gasesti clienti noi daca nu ai un birou de traduceri sau in orasele mai mici, daca nu ai un birou de traduceri pe langa birourile notarilor, judecatorie, parchet.
Alina

Mesajde Skybax » Vin Dec 04, 2009 9:02 am

Eu, deocamdata, am ca multi altii biroul acasa. Am primit cereri de oferta dar cand lumea auzea ca am biroul acasa ... fugea mancand pamantul. Nu cred ca e neaparat nevoie sa fie un birou langa un tribunal sau notar (cu toate ca ajuta) pentru ca din cate am observat omul de rand si chiar clientii mari cauta cel mai bun pret. In provincie e cel mai greu. Contractele si firmele mari sunt in Bucuresti. La mine la Suceava, de exemplu, se cauta mai mult italiana, spaniola si germana (pentru acte de masina) in rest ... mai greu. Firme mari nu sunt sau daca exista cateva ceva mai dezvoltate angajeaza cate o secretara ce stie limba engleza sau franceza si ea le face si traducerile. Ce mai conteaza nu? Si asa am vazut multe anunturi cu: angajez secretara - traducator. Oare cand o sa inteleaga lumea ca a fi traducator nu e acelasi lucru cu a fi secretara? E deranjant deja.
Dar asta e alta discutie si voi face topic noi ca deja is off complet.
Skybax

Mesajde Leena » Vin Dec 04, 2009 10:38 am

Skybax scrie:Eu, deocamdata, am ca multi altii biroul acasa. Am primit cereri de oferta dar cand lumea auzea ca am biroul acasa ... fugea mancand pamantul. Nu cred ca e neaparat nevoie sa fie un birou langa un tribunal sau notar (cu toate ca ajuta) pentru ca din cate am observat omul de rand si chiar clientii mari cauta cel mai bun pret. In provincie e cel mai greu. Contractele si firmele mari sunt in Bucuresti. La mine la Suceava, de exemplu, se cauta mai mult italiana, spaniola si germana (pentru acte de masina) in rest ... mai greu. Firme mari nu sunt sau daca exista cateva ceva mai dezvoltate angajeaza cate o secretara ce stie limba engleza sau franceza si ea le face si traducerile. Ce mai conteaza nu? Si asa am vazut multe anunturi cu: angajez secretara - traducator. Oare cand o sa inteleaga lumea ca a fi traducator nu e acelasi lucru cu a fi secretara? E deranjant deja.
Dar asta e alta discutie si voi face topic noi ca deja is off complet.

Si eu am avut biroul acasa. Am impartit si fluturasi, in centrul orasului. Am lipit anunt jos, pe poarta / usa de la intrarea in bloc. Foarte interesanta faza cu anuntul, ca m-a acostat... un tip din scara vecina, care mi-a dat... 100 de EUR ca sa-i fac lucrarea de diploma... El era student la doua facultati, nu reusea sa se ocupe de amandoua lucrarile... Note bene, ca am muncit la lucrarea aia... Nu am copiat de pe Net, nu aveam Net atunci, am citit carti, am compilat, am interpretat... Si mai era si un domeniu in care eu eram afona... Teologie, combinata cu elemente de psihologie...
Leena

Mesajde Skybax » Vin Dec 04, 2009 10:42 am

M-am gandit si eu la impartit fluturasi si cred ca e o idee foarte buna. Inclusiv am vorbit am cu cativa amici ce au firme mai la strada, ca sa ma exprim plastic, (eu am casa la periferie) sa imi puna niste afise dar pana nu am unde sa chem omul nu ma pot apuca de nimic. Macar daca as avea 2 camere as mai face ceva dar asa intr-o garsoniera cu tot cu sot si cu pisica e cam incomod.
De la anul ma apuc de mers cu oferte la firmele din judet poate iese ceva :D
Skybax

Mesajde Leena » Vin Dec 04, 2009 10:43 am

Skybax scrie:M-am gandit si eu la impartit fluturasi si cred ca e o idee foarte buna. Inclusiv am vorbit am cu cativa amici ce au firme mai la strada, ca sa ma exprim plastic, (eu am casa la periferie) sa imi puna niste afise dar pana nu am unde sa chem omul nu ma pot apuca de nimic. Macar daca as avea 2 camere as mai face ceva dar asa intr-o garsoniera cu tot cu sot si cu pisica e cam incomod.
De la anul ma apuc de mers cu oferte la firmele din judet poate iese ceva :D

Si e-mailuri. Am dat si eu f. multe...
Leena

Mesajde carmenispasoiu » Vin Dec 04, 2009 11:32 pm

Cred ca fiecare traducator ar trebui sa-si faca o strategie in functie de combinatia de limbi pentru care este autorizat si de domeniile pe care le cunoaste. S-ar putea de exemplu face o lista cu toate companiile, institutiile, organismele etc care au legatura cu limba/limbile respectiva/respective si care ar avea nevoie de un astfel de serviciu. E un prim pas care necesita recunoastere si cercetare.

Bafta tuturor!!!
traducator/interpret autorizat franceza/engleza
http://carmenispasoiu.ro
carmenispasoiu

Posibili clienţi

Mesajde Corina » Sâm Dec 12, 2009 9:16 pm

http://proz.com/ - dacă nu clienţi direcţi, cel puţin ceva resurse utile
http://getafreelancer.com/ (nu îl recomand!) şi variantele romaneşti, http://guru.com/
translations should be fun
Corina

Mesajde Skybax » Dum Dec 13, 2009 11:30 am

Am incercat si pe proz.com si pe getafreelancer
Pe GTF nu recomand deloc decat vrei sa muncesti pe gratis
PE proz.com daca nu esti membru platitor mai ca melcu' sa te bage cineva in seama
Skybax

Mesajde LauraM » Mar Ian 05, 2010 9:39 am

Buna tuturor,

Ca veni vorba de publicitate pentru gasirea clientilor directi, eu am de ceva ani buni anunt pe poarta (traduceri autorizate si imbile), insa imi veneau oameni pentru traduceri pe alte limbi decat cele pe care lucrez eu. Ii redirectionam catre birouri sau alti traducatori...Sunt de parere ca pentru un birou de traduceri, si pentru a avea clienti, este obligatoriu sa ai o locatie buna.
Eu am incercat si incerc in continuare sa gasesc clienti postand anunturi gratuite pe diverse site-uri, sunt inscrisa si pe http://www.tradu.ro, proz.com (nu ca membru cotizant). Cred ca o sa incerc si varianta cu fluturasii :) sau cea cu e-mailuri catre diverse firme. Insa ultima idee nu imi prea surade.
Momentan locuiesc in chirie intr-o garsoniera, si ma gandesc sa pun un anunt si in scara blocului... dar pentru asta mi-ar trebui, cred, aprobarea sefului de bloc/scara, sau ce o fi..
Alte idei momentan nu am ....
LauraM

Următorul

Înapoi la Unde/Cum/Cine/Ce