Metode? Unde se ascund? Cum ii putem gasi? Cum ii putem aborda?
Aici nu ma refer la colaborari cu birourile de traduceri ci la acei mult doriti clienti directi
Skybax scrie:Eu, deocamdata, am ca multi altii biroul acasa. Am primit cereri de oferta dar cand lumea auzea ca am biroul acasa ... fugea mancand pamantul. Nu cred ca e neaparat nevoie sa fie un birou langa un tribunal sau notar (cu toate ca ajuta) pentru ca din cate am observat omul de rand si chiar clientii mari cauta cel mai bun pret. In provincie e cel mai greu. Contractele si firmele mari sunt in Bucuresti. La mine la Suceava, de exemplu, se cauta mai mult italiana, spaniola si germana (pentru acte de masina) in rest ... mai greu. Firme mari nu sunt sau daca exista cateva ceva mai dezvoltate angajeaza cate o secretara ce stie limba engleza sau franceza si ea le face si traducerile. Ce mai conteaza nu? Si asa am vazut multe anunturi cu: angajez secretara - traducator. Oare cand o sa inteleaga lumea ca a fi traducator nu e acelasi lucru cu a fi secretara? E deranjant deja.
Dar asta e alta discutie si voi face topic noi ca deja is off complet.
Skybax scrie:M-am gandit si eu la impartit fluturasi si cred ca e o idee foarte buna. Inclusiv am vorbit am cu cativa amici ce au firme mai la strada, ca sa ma exprim plastic, (eu am casa la periferie) sa imi puna niste afise dar pana nu am unde sa chem omul nu ma pot apuca de nimic. Macar daca as avea 2 camere as mai face ceva dar asa intr-o garsoniera cu tot cu sot si cu pisica e cam incomod.
De la anul ma apuc de mers cu oferte la firmele din judet poate iese ceva
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori