Incheieri in alb

Ce s-a mai intamplat nou pe piata de traduceri din Romania sau din strainatate

Incheieri in alb

Mesajde Skybax » Joi Dec 03, 2009 12:48 pm

Colaborarea cu birouri din alte judete pune o adevarata problema de multe ori pentru traducerile autorizate.
Unele birouri cer chiar ele sa le lasam incheieri in alb. Dar cum reusim sa ne ferim de fraude ca sa le zic? Cum putem fi sigur ca pe foile noastre se printeaza traducerile noastre si nu ale altor traducatori?
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Re: Incheieri in alb

Mesajde Soap » Joi Apr 01, 2010 10:39 am

Nu! Sfatul meu este sa nu lasi incheieri in alb nici mamei si tatei!

Mai bine sarac si curat. Eu am trimis odata niste incheieri, la cerere, unei firme, dupa ce am cantarit bine lucrurile si am cerut si sfatul intemediarului, apoi, lucrurile stricandu-se inainte sa inceapa colaborarea in sine, am scos foarte greu inapoi incheierile; mi se spunea sa trimit tot eu curier sa le ia !!! Si mai trimisesem si specimen legalizat, de 50 de RON! M-am stresat atata, ca m-am hotarat sa nu mai fac niciodata asa ceva. Ce sa explici daca ajungi intr-o incurcatura? Ce-ti zice Politia la o adica? "Ai semnat, mamzel? Ai dat foile in alb? Erai cu cutitul la gat? Nu? Si eu ce sa-ti fac, am cazuri serioase de rezolvat, nu aiurite care vin sa-mi spuna 'am crezut ca...' " Si pe buna dreptate.

Bun, chestia cu incheierile mi s-a intamplat mie, dar din cele auzite, stiu ca unele firme procedeaza asa ca sa faca rost de incheieri ale unor traducatori autorizati (uneori si bine cotati) si dau traducerile unor neavizati, care rezolva cu 3 sau 5 RON pe pagina.

Stim cu totii conceptia, traducator e si badea Gheorghe, ca a facut ciobanie in Italia, si tata Mita, care a facut menaj in Spania. A, sa nu o uitam pe Hildutza, care are bunica sasoaica si stie de la ea vreo sapte denumiri de prajituri traditionale si "O Tannenbaum", prima strofa.
Soap

Re: Incheieri in alb

Mesajde Skybax » Joi Apr 01, 2010 12:07 pm

De asta tin tot timpul arhivele de mess, mail, skype, Gtalk - ca sa pot dovedi daca a fost comanda mea.
Plus: asigurare profesionala. Pentru cativa lei pe an macar nu platesc eu despaguburi de mii de euro.
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Înapoi la Piata de traduceri