de Soap » Joi Apr 01, 2010 10:39 am
Nu! Sfatul meu este sa nu lasi incheieri in alb nici mamei si tatei!
Mai bine sarac si curat. Eu am trimis odata niste incheieri, la cerere, unei firme, dupa ce am cantarit bine lucrurile si am cerut si sfatul intemediarului, apoi, lucrurile stricandu-se inainte sa inceapa colaborarea in sine, am scos foarte greu inapoi incheierile; mi se spunea sa trimit tot eu curier sa le ia !!! Si mai trimisesem si specimen legalizat, de 50 de RON! M-am stresat atata, ca m-am hotarat sa nu mai fac niciodata asa ceva. Ce sa explici daca ajungi intr-o incurcatura? Ce-ti zice Politia la o adica? "Ai semnat, mamzel? Ai dat foile in alb? Erai cu cutitul la gat? Nu? Si eu ce sa-ti fac, am cazuri serioase de rezolvat, nu aiurite care vin sa-mi spuna 'am crezut ca...' " Si pe buna dreptate.
Bun, chestia cu incheierile mi s-a intamplat mie, dar din cele auzite, stiu ca unele firme procedeaza asa ca sa faca rost de incheieri ale unor traducatori autorizati (uneori si bine cotati) si dau traducerile unor neavizati, care rezolva cu 3 sau 5 RON pe pagina.
Stim cu totii conceptia, traducator e si badea Gheorghe, ca a facut ciobanie in Italia, si tata Mita, care a facut menaj in Spania. A, sa nu o uitam pe Hildutza, care are bunica sasoaica si stie de la ea vreo sapte denumiri de prajituri traditionale si "O Tannenbaum", prima strofa.