EU VAT NUMBER

Totul despre traducerile scrise: dificultati, sfaturi, idei, sugestii etc.

EU VAT NUMBER

Mesajde Skybax » Lun Apr 19, 2010 8:47 am

Nu stiu daca toata lumea e la curent, dar cum nimeni nu intreaba nimic, trebuie sa ma trezesc eu din cand in cand sa ma scriu cate ceva de ori imi aduc aminte. Si mai stiu ca e f tarziu dar asta e
Pentru facturile externe UE
Incepand cu 2010 nu se mai pot emite facturi externe daca nu avem EU VAT NUMBER
Nu, nu implica trecerea la TVA. Nu va lasati pacaliti de cei de la finante.
Pe langa CIF-ul nostru de PFA se mai emite un CIF cu RO in fata ce va fi utilizat doar pentru facturile externe.
Pe factura nu se adauga TVA. Facturile externe vor fi la fel ca si pana acum doar ca in locul CIF-ului nostru vom utiliza doar CIF-ul cu RO in fata.
Problema intervine la declararea acestora. Aceste facturi externe trebuie declarate la finante pana pe data de 15 imediat urmatoare dupa emitere. Exemplu: eu emit factura externa X cu data de 19.04.2010. Aceasta trebuie declarata la finante pana pe data de 15.05.2010. Penalizarea pentru aceasta nedeclarare este de 2% din valoarea facturii.
Acelasi lucru este valabil si pentru facturile de achizitie din UE. Daca cumparati un soft, licenta etc din UE trebuie declarata factura pana pe data de 15.
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Înapoi la Traduceri Scrise