Cum poti invata o alta limba straina singur

Intrebari si raspunsuri, opinii despre traduceri, termeni si tot ceea ce va mai trece prin cap legat de traduceri

Cum poti invata o alta limba straina singur

Mesajde Skybax » Vin Dec 04, 2009 1:36 pm

Asta bineinteles cand ai trecut de o anumita varsta si creierul e cam afumat de la atata folosire
Ce metode ?
Ce motivari? Logic ca in afara de da vreau si cand e sa pun mana pe carte m-as apuca de orice altceva
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Re: Cum poti invata o alta limba straina singur

Mesajde carmenispasoiu » Vin Dec 04, 2009 11:26 pm

Muzica si filme cat cuprinde.

Ideal ar fi sa ai contact cu o comunitate in care se vorbeste limba respectiva sau sa calatoresti, ca sa fi "incoltit" sa o folosesti si sa nu recurgi la limba materna.

Exista si un program de e-tadem http://www.slf.ruhr-uni-bochum.de/etand ... ex-en.html
In eTandem, you work together with a learning partner from another country - by telephone, e-mail or other media. From your partner, you learn his or her* language while he or she* learns your native language. You both talk and/or write about topics of interest, using both languages. You learn from what your eTandem partner writes or says in his or her native language, from his or her corrections and help in other ways.
traducator/interpret autorizat franceza/engleza
http://carmenispasoiu.ro
carmenispasoiu

Mesajde Skybax » Sâm Dec 05, 2009 8:20 am

Da mai era un site ca asta. Il caut si il postez. Tot asa cu un partener. Un fel de chat dar sincer .... hm.. as prefera oricand un profesor care sa vina sa isi bata capul cu mine.
Ca idee daca la voi in oras s-ar preda cursuri de limbi straine ati participa pentru a invata o limba noua?
Skybax

Mesajde Michelle » Lun Dec 07, 2009 7:35 pm

Skybax scrie:Da mai era un site ca asta. Il caut si il postez. Tot asa cu un partener. Un fel de chat dar sincer .... hm.. as prefera oricand un profesor care sa vina sa isi bata capul cu mine.
Ca idee daca la voi in oras s-ar preda cursuri de limbi straine ati participa pentru a invata o limba noua?

Eu una as vrea sa invat o limba noua, daca s-ar preda si nu m-ar costa un ochi din cap cursurile respective...nu agreez ideea cursurilor prin corespondenta pentru limbile straine, la fel, as prefera un profesor si o modalitate de a exersa limba respectiva.
Michelle

Mesajde Leena » Mar Dec 08, 2009 12:41 am

Skybax, da, as participa. La cursuri de hindi. Nu glumesc.

Eu am invatat limba germana si limba italiana pe cand eram in scoala generala - liceu. Aveam si noi un "fir" tras de la un vecin cu parabolica, si mi-au intrat in cap astea doua limbi fara prea mare efort, pentru germana, cred ca am folosit dictionarul de maximum 3 ori, dupa care m-am prins cum sta treaba.

Acum, nu am cu cine sa vorbesc si ma tem ca am mai uitat. In plus, din cauza telenovelelor, italiana mea s-a facut... italiano-spaniola...
Leena

Mesajde Skybax » Mar Dec 08, 2009 8:12 am

Mda si franceza mea se cam englezeste pentru ca asta folosesc in principal. Italiana s-a facut spaniola si invers. Ca sa nu mai zic ca m-am apucat de germana si m-am blocat la Ich been (daca se scrie asa...rog corectare). Pai pentru mine been e participiul trecut de la to be si acum vine cursul de germana si imi zice ca e la prezent? Nu mi-am revenit vreo 2 luni. :D
Skybax

Mesajde Michelle » Mar Dec 08, 2009 8:42 am

Skybax scrie:Mda si franceza mea se cam englezeste pentru ca asta folosesc in principal. Italiana s-a facut spaniola si invers. Ca sa nu mai zic ca m-am apucat de germana si m-am blocat la Ich been (daca se scrie asa...rog corectare). Pai pentru mine been e participiul trecut de la to be si acum vine cursul de germana si imi zice ca e la prezent? Nu mi-am revenit vreo 2 luni. :D

Ich bin...germana e o limba care se pierde daca nu o vorbesti...eu stie... ;)
Michelle

Mesajde Skybax » Mar Dec 08, 2009 9:54 am

Da. Stiam eu ca am gresit undeva. Eu nu am mai apucat sa invat. Mi-am comandat niste cursuri de undeva dar sunt foarte idioate. Metoda asta moderna care zice ca trebuie sa iti dai seama de gramatica prin exercitii e o tampenie dupa parerea mea. Sincer nu am inteles nimic. Eu prefer metoda clasica prin care sa ni se predea gramatica si eu sa invat regulile. Poate sunt eu mai batuta in cap.
Skybax

Mesajde Leena » Mar Dec 08, 2009 2:42 pm

Skybax scrie:Da. Stiam eu ca am gresit undeva. Eu nu am mai apucat sa invat. Mi-am comandat niste cursuri de undeva dar sunt foarte idioate. Metoda asta moderna care zice ca trebuie sa iti dai seama de gramatica prin exercitii e o tampenie dupa parerea mea. Sincer nu am inteles nimic. Eu prefer metoda clasica prin care sa ni se predea gramatica si eu sa invat regulile. Poate sunt eu mai batuta in cap.

Me too.

Un indian cunoscut pe Net, foarte de treaba, el, s-a straduit sa imi explice cate ceva din regulile limbii hindi. Imi spunea sa ma iau dupa franceza, mon / ton / son, ma / ta / sa, mes / tes / ses. Nici pana acum nu mi-am dat seama daca acordul se face cu substantivul determinat (gen, nr., caz) sau cu sexul vorbitorului... Puii mei...
Leena

Mesajde Skybax » Vin Dec 11, 2009 11:06 am

Da. Cred ca fara profesor care chiar stie ce explica acolo nu se poate.
Skybax

Următorul

Înapoi la Unde/Cum/Cine/Ce