Cum poti invata o alta limba straina singur

Intrebari si raspunsuri, opinii despre traduceri, termeni si tot ceea ce va mai trece prin cap legat de traduceri

Re: Cum poti invata o alta limba straina singur

Mesajde Michelle » Vin Dec 11, 2009 1:17 pm

Skybax scrie:Da. Stiam eu ca am gresit undeva. Eu nu am mai apucat sa invat. Mi-am comandat niste cursuri de undeva dar sunt foarte idioate. Metoda asta moderna care zice ca trebuie sa iti dai seama de gramatica prin exercitii e o tampenie dupa parerea mea. Sincer nu am inteles nimic. Eu prefer metoda clasica prin care sa ni se predea gramatica si eu sa invat regulile. Poate sunt eu mai batuta in cap.

Nu cred ca noile metode ”moderne” sunt eficiente, mie mi se pare esential sa-ti predea cineva regulile , si mai ales pronuntia...cum iti dai tu seama singur cand gresesti?
Michelle

Mesajde Skybax » Vin Dec 11, 2009 3:00 pm

Exact, nu prea ai cum. De asta as prefera un profesor. Dar ma gandeam ca poate unuii dintre colegi au reusit singuri si sa imi zica si mie.
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Mesajde parckimichas » Sâm Ian 02, 2010 6:58 pm

Buna!
Eu am gasit niste cursuri gratuite online! Cat de bune credeti ca sunt si daca sunt recunoscute pe piata munci?
parckimichas

Mesajde Leena » Dum Ian 03, 2010 1:56 pm

parckimichas scrie:Buna!
Eu am gasit niste cursuri gratuite online! Cat de bune credeti ca sunt si daca sunt recunoscute pe piata munci?

Link? Si vezi ca varianta corecta este "piata muncii".
Leena

Mesajde Michelle » Lun Ian 04, 2010 9:35 am

Online am gasit si eu, dar nu gratis, cu bani, cu diplome emise, etc...sincer, nu stiu cat de recunoscute sunt pe piata muncii, nu am testat si nu am auzit inca pareri...
Michelle

Mesajde Skybax » Dum Ian 10, 2010 10:04 am

Am gasit ei eu on line dar.... motive obiective am renuntat. Corectarea temelor se facea doar la sfarsitul cursului. Pana de la lectia 1 pana ajung la lectia 14 -15 eu persist in greseala nu? Si invat asa si apoi imi este foarte greu sa schimb.
Skybax

Mesajde bertescucristina » Joi Ian 28, 2010 1:55 pm

Eu am inceput in toamna aceasta sa invat limba japoneza, bineinteles cu un profesor din japonia. In ceea ce priveste costurile cursurilor, platesc doar 15 ron pe luna, iar cursurile sunt tinute o data pe saptamana seara (ceea ce este foarte bine pt ca in timpul zilei sunt la munca).

Mi-am dorit foarte mult sa invat aceasta limba straina si desi poate parea complicata daca iti place aceasta senzatie este ameliorata.
bertescucristina

Mesajde Skybax » Vin Ian 29, 2010 8:58 am

Pai asta ziceam si eu cu profesor e altceva. Oricum limbile chineza, japoneza etc. mi se par incredibil de grele. Bine in momentul in care ai neuronii atrofiati si germana ti se pare grea.
Skybax

Mesajde ovi10 » Vin Iun 04, 2010 10:25 am

Pentru nivel conversational cred ca se poate si fara profesor. De fapt sunt sigur. (vezi romanii plecati in afara)
Pentru noi, cei ramasi aici, probabil ca cel mai la indemana este filme/muzica/o carte de gramatica buna.

Cred ca "secretul" este expunerea foarte mare la limba respectiva, zi de zi, toata ziua (radio).
Treburile gen "cea mai noua metoda de invatat o limba straina in 3 zile fara sa inveti gramatica, in timp ce dormi" sunt abureli, dar ca intotdeauna, oamenii cauta cea ma scurta cale. Din pacate / si din fericire :D pt a cunoaste o limba trebuie depusa munca, alftel nu merge
ovi10

Anterior

Înapoi la Unde/Cum/Cine/Ce