Autorizatie Traducator Ministerul Justitie

Ce s-a mai intamplat nou pe piata de traduceri din Romania sau din strainatate

Re: Autorizatie Traducator Ministerul Justitie

Mesajde dorylo » Mie Apr 28, 2010 12:22 pm

Buna!
Eu am terminat un liceu pe profil matematica-informatica, intensiv engleza. Si cand zic INTENSIV, ma refer la faptul ca am facut 7-8 ore de engleza pe saptamana, deci nici bilingv, nici cu predare in lb. engleza. Am obtinut si un atestat si as vrea sa stiu daca imi este folositor pentru obtinerea autorizatiei de la MJ. Nu as vra sa pierd banii degeaba pe eventuale examene la MCulturii. Stiu ca cel mai indicat este sa contactez MJ , insa mai exact, unde, pe cine? (ca sa stiu sigur ca si primesc raspuns)
Multumesc. O zi buna!
dorylo

Re: Autorizatie Traducator Ministerul Justitie

Mesajde Skybax » Mie Apr 28, 2010 6:06 pm

I.a.- copia legalizată a diplomei de licenţă sau echivalentă din care să rezulte specializarea în limba sau limbile străine pentru care solicită autorizarea ;
sau
I.b.- copia legalizată a diplomei de licenţă care atestă că a absolvit un institut de învăţământ superior în limba străină pentru care solicită autorizarea;
sau
I.c.- copia legalizată a diplomei de bacalaureat ori echivalentă din care rezultă că a absolvit un liceu cu predare în limba străină sau în limba minorităţilor naţionale pentru care solicită autorizarea;

Dupa cum zice legea nu cred ca te incadreze la niciuna din situatiile de mai sus. Stiu ca acel atestat iti da doar posibilitatea de predare la clasele I-IV sau I-VIII (nu stiu exact) dar autorizatie de la MJ pe baza acelui atestat nu poti obtine pentru ca nu te incadrezi la situatiile de mai sus.
Exact cu cine sa vorbesti la MJ nu cred ca iti poate zice nimeni. Suni la ei si probabil or sa te trimita de la un birou la altul. Oricum daca suni sa ne spui si noua ce ti-au zis si daca am dreptate sau nu ca nu se poate doar pe baza atestatului.
English - French Sworn Translator Manager PUBLITRAD
Skybax

Anterior

Înapoi la Piata de traduceri